Skip to content

Hennie Kuiper, oud-wereldkampioen wielrennen, op de fiets voor eerste Molenfietsdag

Afgelopen zaterdag, 22 augustus was de eerste van twee bijzondere open dagen van Windpark Deil. Het windpark langs de A15 bij verkeersknooppunt Deil bestaat uit 11 windmolens en is net opgeleverd. Nu de molens draaien vonden de drie eigenaren, Betuwewind, Eurus Energy en Pure Energie, het een mooi moment om omwonenden, leden van de burgerwindcoöperatie en geïnteresseerden uit de regio Rivierenland en daarbuiten uit te nodigen om te komen kijken.

Door corona werd het een open dag in de vorm van een Molenfietsdag. Voor wie dat wil kan het hele ‘rondje’ van 32 kilometer om het windpark fietsen. Maar het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om naar de 2 afstapplekken te komen waar teams van Windpark Deil jong en oud van alles over de windmolens kunnen vertellen. Je een appeltje voor de dorst of een kopje koffie kunt eten/drinken. En je kon ook van de gelegenheid gebruik maken om de eendenkooi te bezoeken in natuurgebied Het Broek. Dit onder leiding van de boswachters.

Bijzonder was dat windambassadeur voor Pure Energie, oud-wereldkampioen wielrennen, Hennie Kuiper afgelopen zaterdag meefietste. Hij werd overal herkend en deelde zijn avonturen uit de tour graag. Een emotioneel moment brak aan toen Hennie Kuiper hoorde dat wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum ook ambassadeur is voor windenergie, maar dan voor Betuwewind. Jakobsen kwam enkele weken geleden zwaar ten val tijdens een wedstrijd in Polen. Dit bracht voor Hennie Kuiper herinneringen boven aan Fabio Casartelli, naar wie Fabio Jakobsen vernoemd is. Hij was ploegleider van deze wielrenner toen deze tijdens de Tour de France ten val kwam en overleed. Speciaal voor Fabio Jakobsen heeft Kuiper een zeer persoonlijke videoboodschap opgenomen om hem een hart onder de riem te steken en hem natuurlijk ook namens iedereen van Windpark Deil en Betuwewind van harte beterschap te wensen.

Zaterdag 29 augustus aanstaande is de tweede Molenfietsdag van Windpark Deil. Iedereen is van harte welkom op de afstapplekken tussen 11 en 16 uur. Liefst op de fiets, maar wie slecht ter been is en de molen ook van dichtbij wil zien, kan de afstapplekken ook met de auto bereiken. Kijk voor de route op www.windparkdeil.nl/molenfietsdagen.

PS Ook als het een beetje regent, gaat de Molenfietsdag van 29 augustus door. Hou deze site in de gaten voor eventuele updates.

Back To Top