Skip to content

Drie partijen, één windpark

Windpark Deil is een initiatief van:

– Pure Energie
– Eurus Energy
– Betuwewind

We stellen ons graag aan je voor

De elf windmolens in Windpark Deil zijn ontwikkeld door Pure Energie (2 molens), Eurus Energy (5 molens) en Betuwewind (4 molens). Ieder voor zich monitort zijn eigen windmolens. Het onderhoud aan de molens wordt uitgevoerd door Vestas.

Over Pure Energie

Pure Energie is een duurzaam energiebedrijf. Al sinds 1995 werkt het bedrijf aan het verduurzamen van Nederland door eigen windturbines en zonneparken te realiseren. Iedereen die daar interesse in heeft – zowel particulieren als bedrijven –, kan de groene stroom uit deze windmolens en zonneparken afnemen. Dat kan door klant te worden van energieleverancier Pure Energie. Zo heeft Pure Energie kennis van alle facetten in het realiseren van duurzame energie: van locatie onderzoek, planologische procedure en omgevingsproces tot bouw en beheer van de wind- en zonneparken en het leveren van de groene stroom.

Pure Energie levert klanten duurzame stroom die het zelf opwekt met de eigen wind- en zonneparken die alleen in Nederland staan. Van weiland tot stopcontact! Meer info vind je op www.pure-energie.nl.

Over Betuwewind

Betuwewind, officieel Burgerwindcoöperatie West-Betuwe, is een ambitieuze club van betrokken burgers. Het overgrote deel van de 1230 leden is woont in de gemeente West Betuwe. Deze leden hebben geld bijeen gebracht om deels eigenaar te worden van Windpark Deil. Vier van de elf windturbines van Windpark Deil zijn van de burgers. Hiernaast heeft Betuwewind op een steenworp afstand Windpark Avri ontwikkeld. Dit park bestaat uit drie windturbines die zijn gerealiseerd op een voormalige vuilstort in Geldermalsen.

Naast deze windparken ontwikkelt Betuwewind, samen met een lokale coöperatie,  de helft van een windpark in de gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe. Betuwewind investeert ook in zonnevelden, is actief in de warmtetransitie,  heeft WattHub – een laadplein voor groot materieel – ontwikkeld, zet zich in voor het lokaal beschikbaar maken van lokaal opgewekte stroom (Local4Local) en het ontwikkelen van natuur inclusieve landbouw. Meer weten of mee doen? Bezoek de website van www.betuwewind.nl.

Over Eurus Energy

Eurus Energy ontwikkelt, investeert en beheert duurzame energie projecten wereldwijd, met een focus op onshore en zonne-energie. Sinds de start van het eerste windproject in de Mojave woestijn van Californië in de late jaren ‘80 is het duurzame energy portfolio flink uitgebreid. Er worden actief nieuwe projecten geworven om te ontwikkelen met lokale partners in verschillende delen van de wereld. Eurus Energy Europe is onderdeel van Eurus Energy Holdings, dat gezamenlijk eigendom is van Toyota Tsusho en Tokyo Electric Power Company Holdings: www.eurus-europe.com.

Back To Top