Skip to content

Liander gestart met realisatie electriciteitsaansluiting Windpark Deil

De kabelverbinding heeft tot doel Windpark Deil aan te sluiten op de elektriciteitsstations Neerijnen en Zaltbommel. Zo kan de opgewekte energie aan het elektriciteitsnet worden geleverd.

Begin augustus is een start gemaakt met de aanleg van kabels in de Marijkestraat en Spintkampweg in Haaften, Heerkensdreef in Tuil en Veerstraat in Waardenburg. Op een later moment worden de kabels ten oosten van de A2 en door Waardenburg en Zaltbommel aangelegd. De snelheid waarmee dat gebeurt varieert en is afhankelijk van de locatie en de hoeveelheid kabels in de sleuf. Een grove inschatting is gemiddeld ongeveer 25 kilometer per maand en dus ongeveer 6 kilometer per week.

Bouwbedrijf Heijmans, die in opdracht van Liander de kabelverbinding realiseert, heeft in overleg met de gemeente West Betuwe een verkeersplan gemaakt. Op bepaalde momenten zullen wegen voor doorgaand verkeer zijn afgesloten. Omleidingsroutes worden door middel van bebording duidelijk gemaakt. Zo kan het werk doorgang vinden en is eenieders veiligheid gegarandeerd. Mocht u vragen of suggesties hebben, dan kunt u bellen met de omgevingsmanager 06 21000584 of mailen naar windparkdeil@heijmans.nl.

Back To Top