Skip to content
De torens staan er klaar voor

Voortgang Windpark Deil

Het zal niemand ontgaan zijn. Door de harde wind van de afgelopen weken schuift de planning van de bouw van de windmolens op. De vier turbines van de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe zijn klaar. Dit zijn de molens in de oksel van de A15 en de A2 voor verkeersplein Deil.

De twee molens die daarvoor komen van Pure Energie zijn klaar om gehesen te worden. Dit gaat bij gunstig weer de komende weken gebeuren.

De bouw van de vijf molens langs de A15 vanaf verkeersplein Deil begint niet voor 9 maart. En dan is het ook wachten om minder wind dan wat we in januari en februari te verduren hebben gehad. Vanaf de tweede week van maart zijn vooralsnog weer transporten aan de kant van het Molenveld te verwachten. Deze staan nu wekelijks gepland op maandag vanaf week 12 (16 maart) t/m week 16 (13 april). In week 11 (de week van 9 tm 13 maart) arriveert vooralsnog de kraan. Samen met al het contragewicht dat nodig is om zo hoog te hijsen, bestaat het kraantransport uit ca. 35 vrachtwagens. De netaansluiting voor dit deel van Windpark Deil is al wel helemaal gereed.

Back To Top