Skip to content

Op bezoek in Windpark Deil

Leer de molens van dichtbij kennen en ontdek het leven rondom de molens. We maken graag tijd vrij om met jou op excursie te gaan.

Maak kennis met ons Windpark
Je bent van harte welkom om Windpark Deil te komen bezoeken.  Burgerwindcoöperatie West-Betuwe (Betuwewind) is eigenaar van vier molens. Zij geven regelmatig rondleidingen. In de afgelopen jaren kwamen al verschillende groepen op bezoek.

Schoolkinderen, leden van energiecoöperaties, gemeenteraadsleden, provinciale statenleden: verschillende groepen van binnen en buiten de regio weten het windpark te vinden. Hans Adams, directielid Betuwewind: “We krijgen regelmatig aanvragen voor excursies naar de windmolens van Betuwewind. We vinden het belangrijk dat dit kan. Tijdens zo’n excursie zien mensen de windmolen van heel dichtbij en kunnen er alle vragen over stellen die ze hebben. We laten zien wat erbij komt kijken om ze te bouwen en te laten draaien en vertellen over de energietransitie waar we aan bijdragen. Maar ook hoe we omgaan met de omwonenden en geluid en hoe het is om dat allemaal in een natuurgebied te doen.”

Wandelen langs het windpark
Vier van de windmolens in Windpark Deil zijn gebouwd in natuurgebied Het Broek, een gebied van natuurorganisatie Staatsbosbeheer. Dit gebied is opengesteld voor bezoekers. Er is een wandelroute waar je kunt wandelen door mooie dras-plasgebieden met weide- en watervogels, bomen en velden.

Kom je ook op bezoek?
Wil je een rondleiding? Stuur dan een e-mail naar info@windparkdeil.nl met jouw wensen of interesses en informatie over jouw groep. Een teamlid van Betuwewind neemt contact met je op over de mogelijkheden. Voor meer informatie over wandelen in het gebied kun je op de website van Staatsbosbeheer kijken bij Laarzenpad ’t Broek.

 

Back To Top