skip to Main Content
Geplande Werkzaamheden

Geplande Werkzaamheden

Windpark Deil bestaat uit 11 windturbines, van drie verschillende producenten. De werkzaamheden lopen voor elke producent in een ander tempo. Hieronder geven we je een overzicht van de werkzaamheden per windturbinesectie.

Windturbine 1 en 2

Begin mei  is hier gestart met het grondwerk voor de aanleg van de wegen. De komende weken rijden er vrachtwagens met zand en puin via de vastgestelde routes. Ook wordt de bouwplaats (ketenpark) ingericht. We zijn met graafmachines en walsmachines bezig de zand- en puinlagen aan te brengen voor wegen en kraanplaatsen. Deze worden vanaf maandag 13 mei aangelegd. Ook wordt er een tijdelijke brug gebouwd.

Maandag 24 juni start het heien van windturbine 1.

Windturbine 3, 4, 5, 6

De aanleg van de wegen en kraanplaatsen voor de bouw van deze windturbines is al gereed. Het voorlopige hoogste punt is hier dus al bereikt. De grond moet nu inklinken. In juli worden de werkzaamheden voor deze turbines vervolgd.

Windturbine 7, 8, 9, 10, 11

In april is hier gestart bezig met de aanleg van wegen en kraanplaatsen. Er rijden vrachtwagens beladen met zand en puin via de Markkade en de lege auto’s verlaten via De Lage Paarden, Heideweg, Zandweg de locatie weer. Ter plekke zijn we met graaf- en walsmachines bezig de zand- en puinlagen aan te brengen voor wegen en kraanplaatsen.
Woensdag 8 Mei starten de heiwerkzaamheden:
  • Windturbine 9 – 8 t/m 10 Mei 36 heipalen van ca. 17 m lengte
  • Windturbine 10 – 13 t/m 15 Mei 36 heipalen van ca. 18 m lengte
  • Windturbine 11 – 16 t/m 20 Mei 36 heipalen van ca. 17 m lengte
  • Windturbine 8 – 21 t/m 23 Mei 36 heipalen van ca. 18 m lengte
  • Windturbine 7 – 24 t/m 28 Mei 36 heipalen van ca. 17 m lengte

Voor windturbine 7 t/m 11 geldt dat gedurende de heiwerkzaamheden er betonauto’s vanuit de Markkade naar de locatie rijden en deze weer verlaten via De Lage Paarden, Heideweg, Zandweg.

Verkeershinder

Plaatselijk leiden de werkzaamheden tot wat verkeershinder bij het passeren van vrachtwagens en auto’s. Verzoek is in verband met de veiligheid deze wegen zoveel mogelijk te mijden. Dit geldt in het bijzonder voor (recreatieve) fietsers.

Overlast heiwerkzaamheden
Er wordt niet op zaterdag en zondag gewerkt. Het heiwerk start ‘s-ochtends en stopt ‘s-avonds. Overdag zal het heien in de omgeving waarschijnlijk hoorbaar zijn. De verwachting is dat dit gezien de grote afstand tot woningen tot weinig overlast zal leiden.
Back To Top